top of page

Kedves hallgatóink, barátaink, érdeklődők!

 

Mi, az English Center munkatársai mindennél fontosabbnak tartjuk hallgatóink és tanáraink egészségét és biztonságát, ezért az alábbiak óvintézkedéseket és változásokat vezettük be a biztonságos és zavartalan nyelvoktatás érdekében.

A legfontosabb változás, hogy a személyes órák mellett professzionális online oktatást is biztosítunk. Szeptembertől vegyes rendszerű oktatást indítunk, ahol személyes és online órákat is tartunk, de a járványhelyzet függvényében bármikor át tudunk állni a teljesen online oktatásra.

SZEMÉLYES OKTATÁSSAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK

A személyes órákat Szentendre belvárosában, a Dunakorzó 25. szám alatt működő P'Art Mozi termében valamint a Péter Pál utcai oktatótermünkben tartjuk, és így védekezünk a járvány ellen.

Milyen óvintézkedésekkel védekezünk a vírus terjedése és a fertőzés ellen?

 • A felületeket a tanórák előtt fertőtlenítjük.

 • Kézfertőtlenítőket helyezünk el minden teremben.

 • Igény esetén a félórás szünet helyett 2x15 perc szünetet tartunk és a szünetekben alaposan kiszellőztetünk.

Hogyan biztosítjuk a távolságtartást?

 • A csoportlétszámot 8 főben maximáltuk és a termek elég nagyon ahhoz, hogy a szükséges távolságtartást biztosítani tudjuk. 

 • A maszk használatát nem tesszük kötelezővé, de javasoljuk (különösen pármunkák esetén). A csoport közösen dönt a maszk használatáról.

Hogyan segítjük hallgatóinkat, ha lebetgednek és nem tudnak részt venni az órán?

 • Lázas, beteg hallgatóinkat nagyon kérjük, hogy maradjanak otthon. 

 • Számukra az órák pótlását részletes útmutatóval segítjük a Study Zone-ban.

 • Hosszabb kihagyás esetén kedvezményes felzárkózó magánórás csomagot biztosítunk.

 • A beteg hallgatóknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy online bekapcsolódjanak az órába. Erről lejjebb olvashat bővebben.

ONLINE OKTATÁSSAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK

Az oktatást a zoom.us online rendszeren keresztül végezzük Ehhez a hallgatóknak be kell gépelni a keresőbe a zoom.us-t és itt lehet regisztrálni a “Sign up for Free” narancssárga gombra kattintva. Itt meg kell adni a nevet, az e-mail címet és  még néhány adatot, és ezzel kész is van a regisztráció. 

Mire van szükség az oktatáshoz? Stabil internet kapcsolatra (WiFi vagy mobilnet), illetve vagy beépített hangszóróra és mikrofonra, vagy mikrofonos headset-re, amit a számítógéphez/laptophoz lehet csatlakoztatni. 

Hogyan tudok majd bekapcsolódni az online órákba?

Minden hallgató kap egy linket, amire majd rá kell kattintani az online óra előtt néhány perccel. Amikor kezdődik az óra, “beengedjük” a hallgatókat az online térbe és onnantól már indul is az angolóra.

Még sohasem használtam zoomot, nem lesz vele problémám?  A tanfolyamkezdést megelőzően új hallgatóinknak szervezünk egy online órát, ahol megmutatjuk a zoom használatát.  Akinek segítségre van szüksége, telefonon keresztül segíteni tudunk a letöltésben és a telepítésben is.

Hogy  képzeljem el az online eszközön történő angol órákat?

A Zoom program nagyon egyszerűen működik és tökéletesen alkalmas csoportos órák online megtartására. A csoporttagok és a tanár mind látják egymást, a legkülönfélébb feladatokat ugyanúgy ki tudja adni a tanár a hallgatóknak mint tantermi oktatás esetén, pármunkára ugyanúgy lesz lehetőség, a hallgatók ugyanúgy hozzá tudnak szólni az óra menetéhez. Ezeken kívül pedig rengeteg újdonságot is be tudunk ezen módszerrel vinni az órákba, melyektől még színesebbek lesznek majd az angolórák. >> Itt talál egy kis ízelítőt online óráinkból.

 

Mikor vannak az órák? Az órákat a szokásos időben indítjuk el (8:30), és ugyanúgy 90 perc tanítás - 30 perc szünet - 90 perc tanítás felállásban zajlanak 

Milyen körülmények szükségesek az órákhoz? Célszerű, ha az angolórák idejére keresünk a lakásban/házban egy olyan nyugodt helyet, ahol zavartalanul lehet figyelni az órára, sem a hallgatót,  sem a többi csoporttagot, sem a tanárt nem zavarja semmi. Kérjük, hogy az órák alatt a telefonok legyenek lenémítva.

ONLINE BEKAPCSOLÓDÁS A SZEMÉLYES ÓRÁKBA

Betegség vagy munka miatti akadályoztatás esetén lehetőség van arra, hogy a hallgató a személyes órába online bekapcsolódjon. Ezt az alábi módon teheti meg.

 1. Lehetőség szerint a hallgatói ügyfélszolgálatunk alatt (hétköznap 8:30 - 12:00 ) jelezze a hallgató, ha nem tud részt venni az órán. Ezen kívül, nem tudjuk garantálni az ügyintézést.

 2. Az online bekapcsolódó hallgatókat az óra kezdete előtt minimum 5 perccel tudjuk fogadni. Ha addig nem jelentkezik be a hallgató, akkor már csak a szünetben tud bekapcsolódni.

 3. A személyes órába bekapcsolódó hallgató elsősorban megfigyelőként tud részt venni az órán, bár oktatónk próbálja bevonni, amennyire lehet, de a személyes órák más módszertana miatt erre csak korlátozottan van lehetőség. 

Tájékozató a koronavírus járvány miatt történt változásokról

Screen Shot 2020-03-18 at 11.37.54.jpg
bottom of page