Oké! Dollár! Elephant! Banana! játék

Használd ki az otthon töltött időd és gyakorolj angolul!

Játszani hívunk!

Gyűjts legalább 100 olyan szót, amit BÁRKI megért angolul!
Hogy vannak e ilyenek? Ráadásul 100? Elkezdjük a sort:

AGGRESSIVE

ALCOHOL

BANK

BUFFET

COGNAC

INTERNET
LITER

MENU

SPAGHETTI

TEENAGER

Nem folytatjuk, hogy ne rontsuk az esélyeiteket. Mi 400 ilyen szót gyűjtöttünk eddig :)

A szógyűjteményt hangos szótárban fogjuk közzétenni, ami a nyelvtanulók nagy hasznára válik. Rengeteg szó átjött a magyar nyelvbe, amit nap mint nap használunk, de míg ezeket csak újságban, leírva ismerjük fel, addig nem gazdagítják angol tudásunkat. Ezeket ki kell tudnunk mondani, használnunk kell őket, helyesen kiejteni és máris nagy angol szókincs birtokába kerülünk. Ez pár száz szó lesz vagy pár ezer? Rajtatok múlik! 

 

JÁTÉKSZABÁLYOK

Játék neve: Oké! Dollár! Elephant! Banana!

 

A játékban olyan szavakat fogadunk el, amik átjöttek a magyar nyelvbe és mi is használjuk őket, legyenek ezek akár latin eredetű szavak. 
Így nem jó a money, wine, beach, yes, morning, beautiful ... pedig többnyire mindenki érti őket.  És személyneveket sem fogadunk el mint Mark Twain vagy  Sophia Loren.

Segíteni fog a döntésben, ha a gyűjtés során arra gondoltok, hogy egy angol nyelvű újságban egy átlagos műveltségű személy, aki soha nem tanult angolul, miket ismerne fel.  Lapozgassatok újságokat, keresgéljetek az interneten!

 

Beküldési határidő: a szavakat 2020. május 3-ig várjuk a kapcsolat@englishcenter.hu e-mail címre, excel formátumban.
Az öszegyűjtött szavakat hetente közzétesszük itt a honlapunkon.

 

Eredményhirdetés: 2020. május 4-én
 

Nyeremény: Az English Center kertbarát angoltanárai által válogatott angol varázs kert english magic garden virághagyma csomagot küldünk minden beküldőnek, aki összegyűjtött legalább 100 olyan szót, melyek megfelelnek a feltételeknek.

 

A virágokat, hagymákat ültessétek, bujtassátok egymás közelébe a szabadba bokrok mellé vagy a bejárathoz vagy az ablakba vagy az erkélyre. Hogy nektek is legyen egy darab utánozhatatlan virág kavalkádotok a kertben, hasonlóan az angol kertekhez, legyen az éppen balkon ládában vagy akár cserépben. 

 

És ezt a sort tudjátok folytatni?
chrysanthenum
dahlia
tulip
rose

 

A csomag mellé angol nyelvű útmutatót is küldünk!

(Fotók: Caitlyn Hastings. Gabrielle Henderson és Marieke Tacken/ Unsplash)