top of page
  • englishcenter97

Nyelvtanulási tippek

Elkezdtük összegyűjteni a legjobb nyelvtanulós tippeket, hogy ezzel is segítsük az eredményes nyelvtanulást.

Kezdjük a sort Lomb Kató nyelvtanulási tippjeivel:

  1. Minden nap foglalkozz a tanult nyelvvel. Ha kevés az időd, legalább egy tíz perces monológot mondj el magadban.

  2. Ha csökkenne a lelkesedésed a tanult nyelv iránt, ne hagyd abba az egészet, inkább keresd meg más módját a tanulásnak. Zenehallgatás helyett újságolvasást, olvasás helyett beszélgetést, stb.

  3. Soha ne tanuld a szavakat elszigetelten, hanem mindig szövegkörnyezetben! ....

Folytatjuk a sort az English Center tippjeivel:

  1. Naponta néhány mondat megtanulása nagyon hatékonyan fejleszti a beszédkészséget, miközben fejlődik a szókincs és a nyelvhelyesség is. Bármilyen szöveg, amit szívesen tanultok, megfelel! A lényeg, hogy eredeti angol szöveg legyen (pl. valamilyen angol szakkönyből vagy női magazinból).

  2. Érdemes a filmeket eredeti angol nyelven nézni, magyar vagy angol felirattal. Nem véletlen, hogy az északi országokban, ahol semmit sem szinkronizálnak, mindenki beszél angolul!

  3. Olvassunk hangosan olyan szövegeket egymás után többször, 4x - 5x is, amiket szóról szóra értünk. Nem kell hosszú szövegnek lennie, a lényeg, hogy hangosan és ne magunkban olvassuk. Nagyon fejleszti a beszédkészséget! Ha pedig addig olvassuk, míg a végén fejből tudjuk, az az extra szuper fázis.

  4. Ha a beszédértésünket akarjuk fejleszteni, kapcsoljunk be háttérzajnak angol filmet. Nem baj, ha nem nézzük és az sem, ha nem értjük csak engedjük, hadd szóljon.

  5. Vegyünk kézbe egy számunkra nehéz szöveget egy olyan témában, ami érdekes számunkra például egy újságot. Kezdjünk el egy cikket olvasni és jelöljünk meg minden szót, amit megértünk. Írjuk le egy papírra ezeket magyarul egymás alá és amikor legalább 50 szónál járunk, a szöveget tegyük félre és próbáljuk előhívni a szavak angol jelentését. Meg fogunk lepődni!

És hogyan szeretnek tanulni hallgatóink?

  1. A beszélgetésekbők kiderült, hogy a szókártyákat mindenki szereti. Segít memorizálni a szavakat és élvezetesebbé teszti a nyelvtanulást

  2. Az utóbbi időben elkezdtünk projeketeken is dolgozni az órákon, ami szintén nagyon inspiráló a hallgatóknak.

  3. Nagyon hasznosnak bizonyult az okostelefonnal használható hangos szótár applikáció, melybe feltöltjük az órán tanult szavakat.

  4. Amíg hallgatóink a nyelvi rendszerezés fázisában vannak, nagyon szeretik a tükörfordításos mondatokat házi feladatnak. Ezeknél igazán kiderül, hogy a tanult szerkezetet aktívan és helyesen tudják-e angolul használni, nagyon jó tükröt tart a tanuláshoz arra az időszakra, amíg az anyanyelvünket még nem tudjuk elengedni.

  5. Egymástól is sokat tanulnak órán, egymás kérdéseiből és hibáiból egyaránt.

Írjátok meg, hogy nektek mi a leghatékonyabb a nyelvtanulásban! englishcenter97@gmail.com

További hasznos tippek a nyelvtanuláshoz

67 views
Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page