top of page
  • englishcenter97

Hatalmas előrelépésként könyvelem el az English Centerben eltöltött hónapokat

Beszélgetés Varga Gáborral, az Apróséf alapítójával, tulajdonosával

EC: Cukrászként kezdted szakmai pályafutásod. Megjelentek első könyveid a Gourmandia, Desszert szerelem, Reform desszertek és kipróbáltadd a televíziózást a TV Paprika szakmai vezetőjeként, és műsorvezetőként. Hogy indult ezután a receptes weboldalad, az ApróSéf.hu?

VG: Kreatív szakmát kerestem. Az irány közül végül az internet volt számomra a legtesthezállóbb, itt volt a legkevesebb kőbe vésett szabály, itt lehetett a legtöbbet újítani. Mindig az értékteremtés, az alkotás, az új dolgok létrehozása volt a célom. Ilyesmit jól csinálni pedig nem lehet, ha szabályokat kell kerülgetni. Így megszületett az ApróSéf.hu, ami minőségi receptekre és elhasználó központú megoldásokra épült, és mára Magyarország egyik vezető receptoldala lett.

EC: De hol került itt képbe az English Center?

VG: A hazai sikerek után nemzetközi megmérettetésre vágytam és ennek okán kerültem kapcsolatba az English Centerrel. Amikor az ember elér egy szakmai szintet, jól látható határokat rajzolnak ki előtte a nyelvi korlátok. Már több levelet kellett megfogalmaznom angolul, mint magyarul és éreztem, hogy ehhez a nyelvi eszközeim nem adottak. Ez egyre komolyabb nehézségeket okozott számomra. Ha valaki ekkor kezdi el pótolni a lemaradást, az igen költséges, és hatványozottan több energiát igényel. Ezért másoknak azt javaslom, ha tehetik, időben kezdjék el a nyelvtanulást, ne halogassák addig, amikor már aktívan használniuk kéne a nyelvet.

EC: Hogy esett az English Centerre a választásod?

VG: Praktikus választás volt. Nem, csak mert jól elérhető helyen van, hanem mert rugalmas, és az oktatók személyre szabott tanrend szerint segítik a tanulást.

EC: Mi a véleményed az English Centerről néhány hónap elteltével?

VG: Biztosítva látom, hogy magabiztos nyelvtudás lesz a birtokomban, mert határozott nyelvi eszköztárat kezdtünk el felépíteni! Korábban sok nyelviskolában, sok módon nekifutottam az angol nyelv elsajátításának, de mindig mérsékelt sikereket tudtam csak felmutatni. Most aktív nyelvtudást szereztem és külföldi kollégáimmal angol nyelven meg tudom oldani a mindennapi kommunikációt. A megbeszélések után bátran el tudok menni velük akár kikapcsolódni is, tudva azt, hogy nem lesznek kommunikációs problémáim. Ennek mostanában különösen nagy jelentősége van az üzleti életemben. Tehát hatalmas előrelépésként könyvelem el az English Centerben eltöltött hónapokat.

EC: Angoltanáraid Kun Andrea, Szőlősi Ágota és Cseri Péter az English Centerben. Róluk mit emelne ki?

VG: Türelmesek, kitartóak és felkészültek. Ezek az érdemek az én esetemben különösen kidomborodnak, hiszen a munkámból, és az életritmusomból adódóan meglehetősen változó, hogy mikor mennyire tudok az órára fókuszálni. Egy jó oktatónak pedig egy ilyen hallgató esetén mindig meg kell találnia azokat a pedagógiai fogásokat, amelyekkel a leghatékonyabban tudja kihasználni a rendelkezésre álló időt. Az English Centerben ilyen oktatókat találtam, akik hatékonyan fejlesztik a nyelvtudásom.

140 views
Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page