Kedves hallgatóink, barátaink, érdeklődők!

 

Mi, az English Center munkatársai mindennél fontosabbnak tartjuk hallgatóink és tanáraink egészségét és biztonságát, ezért 2020. március 23-tól átállunk az online eszközökön történő oktatási formára.

 

Az elmúlt napokban stábunk azon dolgozott, hogy kialakítsuk  a lehető legjobb folytatást, hogy ne kelljen leállítanunk a tanfolyamokat, hiszen az online oktatás nagyon is elterjedt manapság és sok előnnyel jár:

  • pénz és idő takarítható  meg azzal, hogy nem kell a nyelviskolába eljutni,

  • az otthonunk  kényelmében vehetünk részt az órákon,

  • megismerkedhetünk új digitális módszerekkel, melyeket akár az élet más területein is lehet majd alkalmazni,

  • a nyelvtudás gyakorlás hiányában gyorsan fakul, ezt az online angolórákkal tudjuk kiküszöbölni.

Az oktatást a zoom.us online rendszeren keresztül végezzük Ehhez a hallgatónak le kell tölteni a számítógépére/laptopjára a Zoom nevű ingyenes alkalmazást a zoom.us oldalról.  Akinek segítségre van szüksége, telefonon keresztül segíteni tudunk a letöltésben és a telepítésben.

Mire van szükség az oktatáshoz? Stabil internet kapcsolatra (WiFi vagy mobilnet), illetve vagy beépített hangszóróra és mikrofonra, vagy mikrofonos headset-re, amit a számítógéphez/laptophoz lehet csatlakoztatni. 

Hogy  képzeljem el az online eszközön történő angol órákat?

A Zoom program nagyon egyszerűen működik és tökéletesen alkalmas csoportos órák online megtartására. A csoporttagok és a tanár mind látják egymást, a legkülönfélébb feladatokat ugyanúgy ki tudja adni a tanár a hallgatóknak mint tantermi oktatás esetén, pármunkára ugyanúgy lesz lehetőség, a hallgatók ugyanúgy hozzá tudnak szólni az óra menetéhez. Ezeken kívül pedig rengeteg újdonságot is be tudunk ezen módszerrel vinni az órákba, melyektől még színesebbek lesznek majd az angolórák.

 

Mikor vannak az órák? Az órákat a szokásos időben indítjuk el (8:30), és ugyanúgy 90 perc tanítás - 30 perc szünet - 90 perc tanítás felállásban zajlanak majd. Az első hét végén a visszajelzések alapján meglátjuk, hogy az új élethelyzetekben hogyan működött ez az órarend, tudjuk-e majd a továbbiakban is így folytatni, vagy esetleg más időrendet állítsunk fel.

Milyen körülmények szükségesek az órákhoz? Célszerű, ha az angolórák idejére keresünk a lakásban/házban egy olyan nyugodt helyet, ahol zavartalanul lehet figyelni az órára, sem a hallgatót,  sem a többi csoporttagot, sem a tanárt nem zavarja semmi. Kérjük, hogy az órák alatt a telefonok legyenek lenémítva.

A tanáraink már nagyon készülnek a jövő hétre, és bízunk benne, hogy ez a rendkívüli helyzet, amellett, hogy sokmindenről le kell most mondanunk, sok pozitívumot is hoz az angol tanulásban. Nagyon örülünk, hogy tudjuk továbbra is biztosítani az angolórákat, és bízunk benne, hogy a hallgatók is is elégedettek lesztek majd az online megtartott órákkal.  Egyéni és csoportos ingyenes konzultációkat tervezünk biztosítani intenzíves hallgatóink részére és más érdekes nyelvtanulási programokat is kínálunk majd az érdeklődőknek. 

 

A megváltozott helyzteben is nagyon jó tanulást kívánunk mindenkinek!

Az English Center csapata

Tájékozató a koronavírus járvány miatt történt változásokról