top of page

A0 szintű csoport

Kedves érdeklődő!

 

Ezen az oldalon részletesebben bemutatjuk, hogy mire számíthat, ha csatlakozik az English Center délelőtti, teljesen kezdő angoltanfolyamához. Röviden összefoglaltuk, hogy mit tanulunk, hova fogunk eljutni és milyen könyvet használunk és egy-két mintafeladatot is bemutatunk. 

Kiknek ajánljuk?

Akik még egyáltalán nem tanultak angolul. A tanulmányok elején különösen nagy hangsúlyt fektetünk a megtanult szavak, kifejezések és egyszerű nyelvtani szerkezetek alapos begyakorlására.

Mit tanulunk?

A kurzus szókincsköre felöleli a bemutatkozást, a családot, a személyes névmásokat, az alapvető igéket, a számokat, a birtokos szerkezetet, az idő és a helyszínek leírását, az állásokat és nemzetiségeket. Az utóbbiak a kiejtés gyakorlására is ideálisak. Továbbá átvesszük, hogyan tegyünk fel kérdéseket és hogyan válaszoljunk azokra egyszerű jelen időben, a képességek kifejezését és hogy a tetszésnyilvánítást hogyan fejezhetjük ki. Gyakorlati leckékkel megtanulunk különféle italokat kérni, szállodába bejelentkezni és egy recepción előforduló élethelyzetekre reagálni, kávézóban rendelni, fizetni és ruhákat vásárolni.

Hova fogunk eljutni?

Megért és használ néhány számára ismerős mindennapi kifejezést és nagyon alapvető fordulatot, ezáltal saját konkrét célját ki tudja fejezni azokban a helyzetekben. Be tud mutatkozni és be tud mutatni másokat, meg tud válaszolni és fel tud tenni olyan kérdéseket, amelyek személyes jellegűek, pl. a lakhelyre, ismerősökre és tulajdontárgyakra vonatkozóan. Képes egyszerű interakcióra, amennyiben a másik személy lassan és világosan beszél.

Please reload

TOP TIPPEK a tanulásra

1.Tanuljunk hangosan!

Nagyon fontosak a magnós feladatok. Hanganyagokat ismételjünk hangosan, artikulálva, angolosan kiejtve, nem motyogva és magunkba beszélve. A hangos olvasás is nagymértékben fejleszti a beszédkészséget. Fontos, hogy megértett, tudásunknak megfelelő szöveget olvassunk, akár egymás után többször, 5-6 alkalommal, unásig. Ezzel a kisiskolásnak tűnő feladattal a szerkezetek, mondatok egyszerűen "bent fognak maradni a szánkban", a nyelvünk és fülünk szépen hozzászokik az új szavakhoz, hangokhoz.

2. Írjunk!

Kezdő hallgatóinknak nagyon ajánljuk, hogy írják le (akár többször is) az új szavakat, kifejezéseket, így sokkal jobban rögzül a helyen írásmód!

A tanfolyamról bővebben

A kurzus szókincsköre felöleli a országokat és nemzetiségeket, a hét napjait és a számokat, mindennapi tárgyakat otthon és az osztályteremben, a családot, az egyszerűbb mellékneveket, az alapvető igéket, élelmiszereket, állásokat, a napi rutin kifejezésére használandó igéket, a hónapokat és sorszámneveket, valamint a szállodával/szállodai szobával kapcsolatos főneveket.

Elsajátítjuk a legalapvetőbb igeidőket: az egyszerű jelent, a folyamatos jelent és az egyszerű múltat, továbbá tanulunk az egyes és többesszámról, a mutató névmásokról, a birtoklás kifejezésére használt szerkezetekről, a melléknevekről, a gyakoriságot kifejező határozószavakról, a kérdések szórendjéről, a felszólítómódról, és hogy képességünket és tetszésnyilvánításunkat hogyan tudjuk kifejezni.

 

Gyakorlati leckékkel megtanulunk bemutatkozni, másokat üdvözölni, szállodába bejelentkezni, asztalt foglalni, ebédet/innivalót kérni és fizetni, megkérdezni az időt és a dátumot, útbaigazítást kérni és adni valamint meghívni és kínálni másokat.

 

A könyv második felében a lakás/ház témakörét érintő szavak, a hely és a mozgás leírása, az élelmiszerek, a rendhagyó igék alakjai, helyek és épületek, nyaralás, mindennapi határozószavak és az internet kerül terítékre. Továbbá átvesszük, hogyan tegyünk fel kérdéseket és hogyan válaszoljunk azokra egyszerű jelen időben, a képességek kifejezését és hogy a tetszésnyilvánítást hogyan fejezhetjük ki.

 

Az igeidőkből az egyszerű jelen mellett, a folyamatos jelent, egyszerű múltat, a jövőbeli terv kifejezésére a going to szerkezetet és a present perfect-et sajátítjuk el. Emellett a többes szám használatát, a módhatározókat, a megszámlálható és megszámlálhatatlan főneveket, a melléknevek közép és felsőfokát és a névelőket is tanuljuk, és azt, hogyan fejezzük ki kívánságunkat vagy hogyan fogadjuk el mások felajánlását.

 

Gyakorlati leckékkel megtanulunk különféle italokat kérni; szállodába be- és kijelentkezni valamint egy recepción előforduló élethelyzetekre reagálni; kávézóban/étteremben rendelni, fizetni; ruhákat és ajándékot vásárolni; útbaigazítást kérni és kapni.

Mintafeladatok

TANKÖNVY | Feladatok a tankönyvből

MUNKAFÜZET | Vicces idézetek a munkafüzetből

A tankönyvhöz tartozó munkafüzet is nagyon hasznos, érdekes, élvezetes feladatot tartalmaz. Íme néhány idézet kezdő szinten.

 

A good traveller has no fixed plans and is not intent on arriving. (Lao Tzu, Chinese philosopher)

 

Prediction is very difficult, especially about the future (Niels Bohr, Danish physicist)

Happiness is having a large, loving family ….in another city (George Burns, American comedian)

KOMMUNIKÁCIÓS | Szerepjáték a boltban/kávézóban:

 

A hallgatók párban dolgoznak, egyikük a vevő, a másik az eladó/pincér. Néhány tárgyat elhelyezünk az asztalon, amit a boltban/kávézóban lehet kapni. A vevő kiválaszt és megvesz bizonyos árucikket/italt, amit szeretne. Miután végeznek, szerepet cserélnek. Végül egy vagy két pár előadja a többieknek a szituációt.

Kérdése van?
Hívja nyelviskolánkat!
+36 30 1544 120 
Barbara.jpg
bottom of page