top of page

Best of the English Center

Bemutatjuk a Szentrendre English Center legjobb pillanatait: angoltanfolyamok, programok, nyelvvizsgák...
2020.jpg

2020 meghozta a változást a nyelvoktatás számára is! Az angolórákra járás idővesztesége nullára csökkent, márciustól átálltunk az online oktatásra. Miközben féltünk a változástól, igyekeztünk most is a maximomot nyújtani. Egy hetes leállás alatt tanárainkat belső képzésen felkészítettük és folyamatos továbbképzéssel tökéletesítjük a módszereket. Munkánk eredményeként nagyon örültünk annak, hogy az év során hallgatóink száma nem csökkent, sőt az online tér lehetővé teszi azt, hogy Szentendre vonzáskörzetétől távolabb eső hallgatókat is tudunk tanítani.

A 2019-es év egyik újdonsága a középiskolásoknak indított nyári nyelvvizsga-felkészítő tanfolyam, amit októberben a Móricz Gimnáziummal együttműködésben folytatunk tovább. A délelőtti intenzívek mellett ismét szervezünk céges tanfolyamot, ezúttal a budakalászi Prolan cég munkatrásait oktatja anyanyelvi oktatónk, Adrian, the Englishmen. Adrian tavasszal a Brexitről is tart egy izgalmas szimpóziumot. Idén először részt veszünk a Szentendrei Karneválon is, ahol egy James Bond árnyjátékot és jelentet adunk elő. Másik újdonság az English Center DVD könyvtára, melyből filmeket kölcsönözhetnek hallgatóink. A filmek kiválasztásában tanáraink is segítenek.
 

2018-ban Pénteki Extrák néven szervezünk tematikus délelőtti minitanfolyamokat, különböző szinteken. Van köztük utazásra felkészítő, társalgási angol és üzleti tematikájú csoport is. Az English Study Bar-ban pedig különféle nyelvtanulási stratégiákkal ismerkedhetnek hallgatóink. Ebben az évben nagyon sokan tanulnak magánórában is az English Centerben, több mint 40 ilyen diákunk van! Még Moszkvából is érkezik egy hallgató, aki kéthetes, napi 4 órás magánórás tanfolyamot végzez el. 

 

2016/17. tanévben 97-en járnak heti 2 délelőttös tanfolyamainkra. Összesen 2500 angolórát tartunk. A visszairatkozási arány 72%! Ráadásul hallgatóink 38%-a már a 3 szemesztert tanulja velünk és 22 %-a negyediket, 3 hallgatónk pedig az ötödiket! Májusi EUROEXAM középfokú komplex nyelvvizsgára 8 hallgatónk készül 2 csoportból. Az eredmény: 8 sikeres írásbeli és 7 sikeres szóbeli első nekifutásra!! Tanáraink és diákjaink 93.75% -os eredményéhez szívből gratulálunk!

 

Ebben az évben már 8 szinten indítunk intenzív angoltanfolyamokat és emelett tematikus pénteki tanfolyamokat is meghirdetünk, mint a nyelvvizsga felkészítő és az üzleti kommunikációs angoltanfolyam. Az idei év újdonságai a Pezsős Piknik és a hallgatóink nyelvtanulását segítő Study Zone kialakítása . 2016-ban folytatjuk a nagy sikerű World Cafét, amivel eljutunk Írországba, Angliába, Máltára, Amerikába és Franciaországba.

18 évesek leszünk! amit egy születésnapi rendezvénysorozattal ünneplünk meg: Mamma Mia party, szülinapi tortaevés, szülinapi kvíz stb. Sportos hallgatóinknak English Center Running néven hétvégi futásokat szervezünk, angol nyelvű bemelegítéssel, egy fitness-edző hallgatónk vezetésével. Ekkor indítjuk el a World Café programsorozatunkat, ahol az English Center tanárai és külsős előadók mesélnek távoli tájakról, természetesen angolul. A Szentendrei Önkormányzatnál több mint 50 munkatársnak tartunk angoltanfolyamot.


 

2014-ben az online megjelenésünkre koncentrálunk: megújítjuk honlapunkat, online játékokat hirdetünk, aktivizáljuk Facebook közösségünket, elindítjuk youtube csatornánkat és rendszeres hírlevelünket. Hallgatóinknak bevezetjük a Bonus kártyát, mellyel iskolán kívüli nyelvgyakorlásukat ösztönözzük, valamint elindítjuk Mamabarát és Karrier programjainkat, melyekkel a nálunk tanuló kismamáknak és munkába visszatérő hallgatóinknak kínálunk extra szolgáltatásokat, kedvezményeket.  

 

Részt veszünk a TÁMOP 2.1.2 projektben a Dover Nyelvi Centrum, a Studio Italia és a New York Nyelviskola alvállalkozójaként. 90 órás angoltanfolyamokat bonyolítunk le Szentendrén illetve Somló környékén. Hallgatóink létszáma ezeken a tanfolyamokon összesen 300 fő.

Bevezetjük, hogy a főállású anyák, GYES-en, GYED-en lévők 1 éven keresztül kedvezménnyel tanulhatnak bármely csoportos angoltanfolyamunkon.

Mothers at work címmel közösségi platformot indítunk, melyen hallgatóink megoszthatják tapasztalataikat egymással, hogyan egyeztthető össze a munkahelyen és az otthon betöltött szerepek.

 

Integráljuk tanmenetünkbe a János vitéz zseniális angol nyelvű tükörfordítását (John Ridland: John The Valiant). A színdarabot pénzforrás hiányában nem tudjuk színre vinni egy sikertelen pályázat okán, de angoltanfolyamainkon diákjaink sokat profitálnak belőle. Több rendezvényt szervezünk, melyen közösségi játékokat és előadásokat tartunk az angol nyelv népszerűsítésére (ABBA koncert, Éjjel-Nappal Fesztivál vocab contest, Színházi sketchek, nagyszabású Halloween Fesztivál).

Szentendrei lakossági angol tanfolyamaink új helyszíne Dunakorzó 16. és 18., a P'Art Mozi és a Vujicsics Tihamér Zeneiskola termei. Angol tanfolyamainkat specializáljuk is: kizárólag délelőtt és felnőttek részére szervezünk csoportokat, naponta 4 órában különböző intenzitással.

 

Pályázatot nyerünk Írországba a Tempus Közalapítványnál, felnőttoktatási kapcsolataink és tapasztalataink erősítésére. Egyhetes szakmai látogatás teszük Cork-ban és Dublinban.

Máltai partneriskolánkban tanulnak nyáron első diákjaink nagy elégedettséggel.

 

Elindítjuk nemzetközi kapcsolatainkat.

BME nyelvvizsga-előkészítő csoportok hatékonyságának növelésére próbavizsgákat szervezünk vizsgáztató-tanárok bevonásával.

 

A szentendrei honvédségnél az utolsó csoportunk is kimagasló eredménnyel zár. Megszervezik a saját nyelvi központjukat, egyik óraadó tanárunk el is helyezkedik ott.

 

A Munkaügyi Központ részére bonyolított délelőtti, un. iskolaéves tanfolyamainkon a 100.hallgatónk is megszerezi a komplex angol nyelvvizsgát. Kidolgozzuk a cégek részére szervezett angol nyelvi készségfejlesztő tréningjeink tematikáját.

 

Elindul az első budapesti céges tanfolyamunk a Platinium Zrt-nél anyanyelvi expert-ek közreműködésével.

Összegyűjtöttük a több mint 1.000 (ezer) szót tartalmazó gyűjteményünket, mely azokat a szavakat tartalmazza, amik angolul és magyarul közel azonosak, így írás alapján nyelvtudás nélkül is könnyen felismerhetők pl. oasis, bank, absurd, pizza, credit. Ki gondolta, hogy ennyi lesz?!?! Kiválóan lehet alkalmazni ezeket a kiejtés gyakorlására.

 

96%-os vizsgaeredménnyel végzett 4 katonai csoportunk, összesen 48 fővel. Az eredményt a Honvédelmi Minisztérium is kiemelte. Az első Halloween Fesztivált szervezzük a Darupiac téren. Megjelent az első The English Center Times kiadványunk nyelvgyakorlóknak. Az English Centerben dolgozó tanárok száma eléri a 18 főt.

Megnyertük az első közbeszerezési pályázatunkat a szentendrei honvédségnél, mellyel sorszolgálatos katonákat készítettünk fel STANAG nyelvvizsgára több csoportban, 16 fős létszámmal. Megszerveztük az első angol nyelvű színházi előadásunkat a Dalmát Pincében, melyen angoltanáraink adtak elő rövid, egyperces, abszurd jeleneteket angolul alapszinten, hallgatóink szórakoztatására.

 

Elkezdtük az Iskolaéves Tanfolyamainkat a Pest Megyei Munkaügyi Központtal közösen, a munkanélküliek és álláskeresők felkészítésére.

Megalapítottuk az English Centert és azonnal lett  15 csoportunk :)

Please reload

bottom of page