top of page

Gyakori kérdések és válaszok

 

Mit jelent az, hogy intenzív angoltanfolyamok vannak az English Centerben?

Heti1 vagy  2 délelőtt vannak tanfolyamaink különböző szinteken, 8:30 - 12:00 óráig, ez azt jelenti, hogy hetente 4 vagy 8 órában. Ehhez hozzászámítva a leckéket és otthoni feladatokat arra kell számítani, hogy viszonylag sok elfoglaltsággal járnak a tanfolyamaink, tehát rá kell koncentrálnia hallgatóinknak és intenzíven kell tanulni.

 

Milyen napokon vannak az órák és hogy folyik az oktatás?

Az órák hétfőn - szerdán vagy kedden - csütörtökön vannak,  szintektől függően. 5-8 fő jár egy csoportba, tehát ezek mindig kis csoportok. A heti 2 délelőttös csoportokat két tanár tanítja felváltva egy közös tanmenet alapján, melyet a csoport egyéni igényeihez igazítanak.

Kik tanulnak az English Centerben? 

Nálunk kizárólag felnőttek tanulnak, akiknek elsősorban az a céljuk, hogy megtanuljanak angolul beszélni. így mi is erre koncentrálunk. Emellett persze mindenkinek vannak egyéni céljai, pédául vannak, akiknek a munkahelyükön van szükségük az angolra vagy akik sokat utaznak. És olyanok, akik nyelvvizsgázni szeretnének. Az a tapasztalatunk, hogy ha valaki jól tud angolul, akkor minden helyzetben meg tudja állni a helyét, de ajánlunk speciális szolgáltatásokat. Például vannak hallgatóink, akiknek az angol nyelvű önéletrajzukat  segítünk megírni vagy olyanok, akinek prezentációkra segítünk felkészülni. És ilyen a nyelvvizsga is.  Az egyedi igényeket magánórás vagy mini-csoportos tanfolyamok keretében, egyedi oktatás formájában tudjuk kielégíteni.

Milyen könyből tanítanak?

Az intenzív tanfolyamokon az English File 3rd Edition könyvcsaládból tanítunk, ami nagyon jó könyv, rengeteg élő nyelvhasználati anyagokat tartalmaz. Egyrészt érdekes ismereteket a világról, másrészt meg valós szituációkat, amiknek hasznát vehetjük az életben. A kezdőtől a felsőfokig fel lehet belőle készülni. Magasabb szinteken (C1 és c2) más könyveket is szoktunk használni.

Mikor indulnak a csoportok?

Két féléves oktatási rendszerben tanítunk, szeptemberben és februárban indítunk csoportokat, amikhez menet közben lehet csatlakozni.   

Hogy lehet csatlakozni?

Miután kiválasztotta az Önnek leginkább megfelelő tanfolyamot, a honlapon keresztül tud jelentkezni a tanfolyamra egy központi e-mail címen vagy online. A csatlakozást egy ingyenes szintfelmérés előzi meg, ami egy rövid fogalmazásból és egy szóbeli beszélgetésből áll. Szintfelmérést folyamatosan tartunk, amire itt lehet jelentkezni.

 

Nyelvvizsgát szeretnék és van már egy középfokúm, de az írásbeli sajnos nem sikerült.  Ebben szeretnék előrelépni és megcsinálni az írásbelit is.

Mi elsősorban kis csoportban tanítunk általános angolt.  Természetesen bármilyen nyelvvizsgában tudunk segíteni, de az a tapasztalatunk, hogy mindenképpen érdemes a kiválasztott nyelvvizsgára a vizsga előtt alaposan felkészülni.  Az írásbeli feladatokra sok anyag van az interneten is. Ezekre a plusz szolgáltatásokra általában elég néhány egyéni alkalom, amit tanáraink tudnak biztosítani.

bottom of page