top of page

Málta: nyelvtanulás és nyaralás egyben

 

Málta kétnyelvű ország. Ideális hely a nyelvtanulásra, miközben kellemesen nyaralunk nyáron vagy egy őszi, akár tavaszi vakáción. A sziget kellemes éghajlata, angolul anyanyelvi szinten beszélő lakói, kiváló konyhája, gyönyörű tengerpartja és más angol nyelvű országokhoz viszonyítva mérsékelt árai mind segítenek ebben. Málta az idegenforgalmából él, így az oda utazó külföldiek számára minden lehetőség adott a minőségi kikapcsolódásra és angol nyelvtanulásra.

Egy máltai angoltanfolyam remek nyelvtanulási lehetőség felnőtteknek és diákoknak egyaránt.

Választható máltai csomagok:

1. English course

Magában foglalja az angoltanfolyamot, a kurzuskönyvet és a választható délutáni programokat. Ez esetben a szállást, a tranfszert és a hallgató intézi.

2. All inclusive

Magában foglalja az angoltanfolyamot, a kurzuskönyvet, a délutáni programokat, a szállást, a repülőtéri transzfert és a biztosítást.   

 

Egyik csomag sem tartalmazza a repülőjegy árát és a járatfoglalást.

A nyelvtanulással kapcsolatos legfontosabb információk

 • A tanfolyamokat az English Center máltai partneriskolája, az AM Nyelviskola szervezi.

 • Ez Málta egyik legkorábban alapított nyelviskolája, mely 1987 óta fogadja az angolul tanulókat. 

 • Az iskola minden korosztály számára kínál egyéni, személyre szabott speciális nyelvi kurzusokat.

 • A tanfolyamok egész éven át folyamatosan indulnak, így bármelyik héten be lehet kapcsolódni egyénileg alkalmas időpontban.

 • A csoportbeosztás szintfelmérő teszt alapján történik.

 • Az általános tanfolyamok napi 4 tanórásak, és lehetnek délelőtt vagy délután.

 • A délelőtti tanfolyamok általában 9 – 12.30, a délutániak 14 – 17.30 között vannak.

 • Felnőttek részére intenzív kurzusok is elérhetők, napi 6 angolórával.

 • A kurzusok mellett rengeteg ingyenes és térítéses programot is kínál az iskola.

 " I recommend this trip to everyone, my English got a lot better so I took Cambridge CAE exam after it."

 

       Viktor Bera, student, April 2015

Életképek a nyelviskolából...
Angol nyelvű üzenet az AM Nyelviskola vezetőjétől

"Máltán az a legjobb, hogy kedvesek az emberek."

 

A jelentkezés menete

Az alábbiakban összeszedtük azokat a lépéseket, melyek segítenek a máltai nyelvtanulás és utazás megszervezésében. 

1. Először gondolja át, hogy mikor és hogyan szeretne Máltán tanulni! 

Mikor, hova, mennyi ideig és kivel mennénk Máltára? 

A főszezon ott is július és augusztus, ilyenkor az iskola is némi felárat számít fel a tanfolyamokra és a szállásra. Az időjárásnál számíthatunk légmozgásra a legnagyobb augusztusi hőségben is, de az időpont kiválasztásánál ne feledjük, hogy Málta Afrika északi partjaival van egy szélességi körön.

2. Kérjen alánlatot utazási elképzelési szerint! 

Töltse ki az English Center jelentkezési lapját. Ezen a személyes adatokon túl az angol tanfolyam, a szállástípusok és a szabadidős tevékenységek közül lehet választani. A repülő érkezési és indulási időpontokat később kell véglegesíteni, de már most érdemes nézegetni a repülőjegy árakat a tervezett időpont körül. Az ajánlatot szabadon módosíthatjuk korlátlan számban.

3. Amikor már rendelkezünk megfelelő ajánlattal...

Amikor az ajánlat már minden szempontból elfogadható, mielőbb vegyük meg a repülőjegyeket. Nagyon népszerű az iskola, sok az érdeklődő, ezért minden ajánlat csak 2 napig érvényes, tehát 2 napunk van a jegyvásárlásra. A Ryanair, WizzAir és az Air Málta indít közvetlen járatokat Budapestről heti 5 napon. Amikor a jegyek megvannak, a járatszámokat el kell küldeni az AM Language-nek már a pontos utazási időpontokkal. A jegyek megvásárlásakor pár napot ide-oda csúszhat az eredetileg tervezett utazási időpontunk. Ha így történik, akkor az ajánlatot is módosítja az iskola. Az új kalkulációval mi is előre tudunk számolni attól függően, hogy végül több vagy kevesebb ideig leszünk kint. 

4. Megkapjuk a befogadó levelet..

Miután a transzfer időpontokkal véglegesített jelentkezési lapot elküldtük az iskolába, megkapjuk a befogadó levelet.  Ez tartalmazza a tanfolyamunk, a szállás, a szabadidős tevékenység és a transzfer dátumait, részleteit, címeket illetve azokat az elemeket, amiket megrendeltünk. Minden elem egymástól független. Egyetlen kivétel ha önellátó apartmanba megyünk, ekkor a transzfert kötelező igénybe vennünk. A befogadó levelet nyomtassuk ki és vigyük magunkkal, fontos telefonszámok is vannak rajta.

 

5. Fizetés

A részvételi díj 25%-ával lehet lefoglalni a tanfolyamot, de érkezésünket megelőzően legkésőbb 2 héttel oda kell érkeznie a pénznek Máltára. A nemzetközi utalásra a biztonság kedvéért 1 hetet számítsunk rá, tehát praktikusan 3 héttel az indulás előtt legkésőbb fizetnünk kell. Az iskola 6 különböző címen rendelkezik apartmanokkal, ezek mind az iskola közelében vannak és sok befogadó családdal is kapcsolatban van. Azzal együtt kiugró számú igények esetén akár el is fogyhatnak a szálláshelyek és csak szállodában kapunk helyet. Érdemes az utalást nem az utolsó pillanatra hagyni.

Árak és információk a tervezgetéshez

18 év alatti ár:

Angoltanfolyam + szállás + délutáni programok

1 hét 570 EURO

Felnőtt ár:

Általános angoltanfolyam:

1 hét: 230 EURO

Tankönyv: 40 EURO

Transzfer: 42 EURO

Az angol nyelvű ügyintézéssel a hallgató megbízhatja az English Centert a tanfolyami díj 8%-ért, de minimum 50 euro ügyintézési díjért.

Szállás:

1.)  befogadó családnál félpanzióval

külön szobában kb. 330 EURO / hét

közös szobában kb. 235 EURO /hét

2.) apartmanban 

külön szobában  kb. 450 EURO / hét

közös szobában kb. 225 EURO /hét

Az érkezés napján 150 EURO-t kell letétbe adni és az áram illetve vízfogyasztással ebből távozáskor el kell számolni.

Repülőjáratok Máltára - a járatfoglalást egyedileg intézik a résztvevők

 • wizzair: március: kedd-szombat, áprilistól: hétfő-szerda-péntek

 • ryanair: március: hétfő-szerda-vasárnap hétfő-kedd-szerda-péntek-szombat

 • air malta

Fontos dokumentumok

Életképek Máltáról...

Néhány tipp a tervezéshez

Anchor 1
 1. A nyelvi fejlődés szempontjából 2-3 hetes tanfolyamok már ideálisak, ez alatt lehetőség van arra is, hogy több személyes kapcsolatot kialakítsunk mind a helyiekkel, mind az iskolatársakkal

 2. A szintfelmérőre érdemes érdemes itthon kicsit előre készülni, hogy a beosztás megfelelően sikerüljön. Néhány célzott és koncentrált magánórával, nagyobb önbizalommal és rendszerezett tudással vághat neki gyermekünk vagy vághatunk neki magunk az útnak! Eben a felkészülésben igény esetén az English Center segít.

 3. Diákok részére 2, 3, 4 hetes teljes programcsomagot is lehet igényelni, mely minden elemet tartalmaz (reptéri transzfer, szállás befogadó családnál, felügyelet, napi 3x étkezés, tanfolyam, tananyag, tanításon felüli programok és kirándulások - hétvégeken is). Ezen felül csak a repülőjegyet kell megvenni. 

Információk, vélemények

Hallgatói vélemény a máltai nyelvtanulásról
Szálláslehetőségekről mesél az iskola munkatársa
Málta turista szemmel
bottom of page