top of page

Turista vagyok Szentendrén

 

Az English Center angoltanfolyamaiba olyan életszerű elemeket is beépítettünk, melyek a mindennapi életben vagy munkahelyi környezetben is hasznosak lehetnek. A turizmus az egyik olyan ágazat, ahol szükséges az angol nyelvtudás, mert itt mindenkinek van alkalma használni a nyelvet   -  akár ilyen területen dolgozó munkatársként, akár turistaként vagy külföldi vendégei idegenvzetőjeként.

Tanuljon velünk turisztikai kifejezéseket!

 

Az English Center  tanfolyamainak  tematikája többféle szituációra kiterjed, például utazás, étkezés, munkahely, foglalkozás, család vagy szórakozás. Az alapvető nyelvi fókusz az aktív szóbeli kommunikáció- és szókincsfejlesztésre irányul, de nagy hangsúlyt fektetünk az élőbeszéd-értési, olvasási és írásos készségekre is.


A tanfolyamba többek között a turisztikai szókincs fejlesztését elősegítő elemeket is beillesztünk:

  • turista délelőtt Szentendrén, mely során Szentendre belvárosának nevezetességeit látogatjuk meg és dolgozzuk fel angol nyelven,

  • szentendrei kávézás, ahol gyakoroljuk az angol nyelvű éttermi rendelést,


 

Dolgozza fel a "One Day in Szentendre" című könyvet!

 

A "One Day in Szentendre"  című könyvben remek turisztikai szavakat és kifejezéseket talál, miközben Szentendrét is jobban megismeri. Talál  benne történeti leírásokat, térképpel ellátott turista útvonalakat, megismerkedhet Szentendre nevezetességeivel, a legjobb éttermekkel, vendéglátó helyekkel és kis üzletekkel. A könyven egy éves eseménynaptárt is talál.

Ebből a könyvből sok mindent megtanulhat, amire szüksége lehet turistaként vagy idegenvezetőként egy olyan kisvárosban, mint Szentendre:


Tipp: A könyv magyar nyelvű kiadása jó segítség lehet a turisztikai szakszavak helyes fordításában. Kölcsönözze ki a könyvtárból!

 

A szentendrei kalandozást szentendrei lakosoknak is ajánljuk!
 

bottom of page