top of page

B1 szintű csoport

Kedves érdeklődő!

 

Ezen az oldalon részletesebben bemutatjuk, hogy mire számíthat, ha csatlakozik az English Center délelőtti, haladó angoltanfolyamához. Röviden összefoglaltuk, hogy mit tanulunk, hova fogunk eljutni és milyen könyvet használunk és egy-két mintafeladatot is bemutatunk. 

„A legjobban az tetszik, hogy sok az angol beszéd és kevés a magyar. Sok kurzusra jártam már, de ez a legjobb. Mindkét tanár nagyon felkészült, nagy tudású és segítőkész.”

Kassai Zoltán (2013)

Kiknek ajánljuk?

Akik alapszintű szituációkban magabiztosan megállják a helyüket, átlátják az angol nyelv alapszerkezetét, annak áttekintésére van szükségük. Szeretnék magukat árnyaltabban és változatosabban kifejezni, szókincsbővítésre  és elsősorban az aktív, önálló kommunikációs feladatok gyakorlására van szükségük.

Mit tanulunk?

Ételek és éttermek, sport, személyiségek, pénz, utazás és szállítás, megjelenés, oktatás, épületek, munka, vásárlás, mozi és szórakozás példák azokra a téma- és szókörökre, melyeket a kurzus magába foglal. A nyelvi szerkezetek alkalmazásakor a különféle igeidők összehasonlítását gyakoroljuk, például mikor kell egyszerű, folyamatos vagy befejezett igeidőket használni vagy a különféle jelen, jövő vagy múlt időket milyen helyzetekben alkalmazzuk. Az új nyelvtani szerkezetek között előkerülnek olyanok, melyek már az összetett mondatok alkotásához szükségesek. Az órákon már kizárólag angolul beszélünk, az új szavakat is angolul definiáljuk, ezáltal gyakoroljuk az angol nyelven történő gondolkodást.

Hova fogunk eljutni?

Megérti a fontosabb információkat olyan világos, standard szövegekben, amelyek ismert témákról szólnak, és gyakori helyzetekhez kapcsolódnak a munka, az iskola, a szabadidő stb. terén. Elboldogul a legtöbb olyan helyzetben, amely a nyelvterületre történő utazás során adódik. Egyszerű, összefüggő szöveget tud alkotni olyan témákban, amelyeket ismer, vagy amelyek az érdeklődési körébe tartoznak. Le tud írni élményeket és eseményeket, álmokat, reményeket és ambíciókat, továbbá röviden meg tudja indokolni és magyarázni a különböző álláspontokat és terveket.

Please reload

TOP TIPPEK a tanulásra

1.Memorizáljunk szövegeket szó szerint!

Tanuljunk meg szó szerint szövegeket, verseke, hosszabb-rövidebb leírásokat, bármit, amit érdekesnek találunk. Tanulhatunk szakmai vagy üzleti angol szövegeket is, így a munkához szükséges nyelvtudásunk is rohamos fejlődésnek indul majd.

2. Írjunk sztorikat!

Új anyagrészek után írjunk sztorikat (levél, történet, vagy csak a témáról összefoglalás), amiben a lehető legtöbb új szókincset, új szerkezetet felhasználjuk. Így sokkal könnyebben megmaradnak az új dolgok.

A tanfolyamról bővebben

A kurzus szókincsköre felöleli az alábbi témákat: ételek/főzés/éttermek, család/tulajdonságok, pénz, utazás/közlekedés, telefon, sport, emberi kapcsolatok, mozi, az emberi test, oktatás, épületek/házak, vásárlás, munka, elektromos készülékek és bűncselekmények. A nyelvi szerkezetek alkalmazásakor a különféle igeidők összehasonlítását gyakoroljuk, például mikor kell egyszerű, folyamatos vagy befejezett igeidőket használni vagy a különféle jelen, jövő vagy múlt időket milyen helyzetekben alkalmazzuk.

Az új nyelvtani szerkezetek között előkerülnek olyanok, melyek már az összetett mondatok alkotásához szükségesek, például a függő beszéd, az igekapcsolások, a feltételes mód és a szenvedő szerkezet teljes körű használata, az utókérdések és a bonyolultabb jelzői mellékmondatok.  Kibővítve, de tovább gyakoroljuk a melléknevek fokozását, a modális segédigéket, a névelőket és a különböző mennyiségeket.

 

Az órákon már kizárólag angolul beszélünk, az új szavakat is angolul definiáljuk, ezáltal gyakoroljuk az angol nyelven történő gondolkodást.

 

A gyakorlati leckék a mindennapokban előforduló helyzetekre (bemutatás és bemutatkozás, rég nem látott ismerős köszöntése, javaslatok, bocsánatkérés), a hivatalos élethelyzetekre (találkozók lebonyolítása, interjúkészítés), véleménykifejtésre (egyetértés, egyet nem értés) készítenek fel. Megtanulunk reagálni meglepő információra, jó vagy rossz hírre, és hogy hogyan kérhetünk engedélyt, illetve hogyan tegyünk fel udvarias kérdéseket.

Mintafeladatok

TANKÖNVY | Feladatok a tankönyvből

MUNKAFÜZET | Vicces idézetek a munkafüzetből

A tankönyvhöz tartozó munkafüzet is nagyon hasznos, érdekes, élvezetes feladatot tartalmaz. Íme néhány idézet kezdő szinten.

 

When a man opens the car door for his wife It’s either a new car or a new wife (Duke of Edinburgh, husband of Queen Elizabeth II)

 

Computers are useless. They only give answers. (Pablo Picasso, Spanish artist)

KOMMUNIKÁCIÓS | Az én világom

 

A tanár felírja a táblára: Otthonom/Szomszédságom/Városom/Országom.

Kis csoportokban a hallgatók mesélnek egymásnak ezzel kapcsolatban valami új/régi, érdekes/unalmas dolgot vagy valamit, amit szeretnek/nem szeretnek. Ők választhatnak, hogy miről és milyen sorrendben szeretnének beszélni. A hallgatók figyelnek és reagálnak a hallottakra. A csoport tagjai a végén pár érdekesebb/meglepőbb dolgot megosztanak egymással.

Kérdése van?
Hívja nyelviskolánkat!
+36 30 1544 120 
Barbara.jpg
bottom of page