top of page

B2 szintű csoport

Kedves érdeklődő!

 

Ezen az oldalon részletesebben bemutatjuk, hogy mire számíthat, ha csatlakozik az English Center délelőtti, középfokú angoltanfolyamához. Röviden összefoglaltuk, hogy mit tanulunk, hova fogunk eljutni és milyen könyvet használunk és egy-két mintafeladatot is bemutatunk. 

Kiknek ajánljuk?

Akik az angol nyelv szerkezeti elemeivel tisztában vannak és periférikus tudásuk fejlesztésével szeretnének magabiztosabb és választékosabb aktív nyelvtudást elérni és azoknak, akik a kurzus folyamán szeretnének középfokú nyelvvizsgát letenni. Akik úgy érzik, hogy még szükségük van szókincsük bővítésére, fesztelen és magabiztos alkalmazására, az angol nyelven történő gondolkodás elsajátítására.

Mit tanulunk?

A korábbi témakörök bővebb szókincsét és új területek megismerését mint a divat, főzés, érzések, időjárás, betegségek és kezelések, bűnözés, érzések, a szervezetünk, a zene és a világ különféle helyei, azok szokásait vesszük sorra. Az új szerkezet között megismerkedünk a műveltetés és az elbeszélő igeidők használatával, a vonzatos igékkel, összehasonlítások és melléknévfokozások alkalmazásával.  Számos periférikus elemet és mini nyelvtani kifejezést is megismerünk.

Hova fogunk eljutni?

Meg tudja érteni az összetettebb konkrét vagy elvont témájú szövegek fő gondolatmenetét, beleértve a szakterületének megfelelő szakmai beszélgetéseket is. Folyamatos és természetes módon olyan szintű normális interakciót tud folytatni anyanyelvű beszélővel, hogy az egyik félnek sem megterhelő. Világos, részletes szöveget tud alkotni sokféle témában, és ki tudja fejteni a véleményét egy aktuális témáról úgy, hogy részletezni tudja a különböző lehetőségekből adódó előnyöket és hátrányokat.

Please reload

TOP TIPPEK a tanulásra

1.Használd ki maximálisan az idődet! 

Gondold végig, hogy a napnak mely időszakai amolyan „holt idők”, amiket tanulással tölthetsz, pl. utazol a buszon, sorban állsz vagy esetleg vasalsz. Ezek a rövid időszakok nagyon jól kihasználhatók úgy, hogy nyelvi anyagokat hallgatsz, szövegeket memorizálsz vagy hangosan beszélsz magadban angiolul.

2. Nézz sorozatokat, filmeket angolul!

Először eredeti nyelven és magyar felirattal nézz DVD-ket, majd miután ismered a cselekményt, nézd meg angolul is. Olvasd a szöveget, miközben nézed, és arra koncentrálj, amiket már megértesz. Nyugodtan állítsd le és jegyezd fel kifejezéseket a szótáradba, ha valami megtetszik vagy fontosnak tartod.

A tanfolyamról bővebben

A korábbi témakörök bővebb szókincsén túl új területekkel ismerkedünk meg, mint a betegségek/sérülések, öltözködés/divat, utazás repülővel, környezet/időjárás, érzések, zene, szervezetünk, bűncselekmények/büntetés, a média, üzleti élet és a tudomány világa.

 

Az új szerkezetek között találhatjuk a komplexebb, ritkábban használatos igeidőket (a befejezett folyamatos múlt, folyamatos és befejezett jövő), a feltételes mód összes típusát, a múltbeli modális segédigéket, az érzékelést kifejező igéket, a szenvedő szerkezet összes formáját, a műveltetést, a megszámlálhatatlan és többesszámú föneveket, kívánság/óhaj kifejezését, az ellentétes és célhatározói mellékmondatokat, a mennyiségjelzőket és névelőket.  Számos periférikus elemet és mini nyelvtani kifejezést is megismerünk.

 

A kurzus során a társalgási nyelvben használatos kifejezéseket sajátítunk el és beszélünk állásinterjúkról, gyerekkönyvekről, pazarlásról és újrahasznosításról, színházlátogatási és reklámfogyasztási szokásokról, valamint interjút hallgatunk meg egy híres színésszel és reklámszakemberrel.

Mintafeladatok

TANKÖNVY | Feladatok a tankönyvből

MUNKAFÜZET | Vicces idézetek a munkafüzetből

A tankönyvhöz tartozó munkafüzet is nagyon hasznos, érdekes, élvezetes feladatot tartalmaz. Íme néhány idézet kezdő szinten.

 

Wanting to meet a writer because you like their books is like wanting to meet a duck because you like paté (Margaret Atwood, Canadian author)

 

Advertising is the art of convincing people to spend money they don’t have on something they don’t need. (Will Rogers, US humorist)

KOMMUNIKÁCIÓS | Olvasd és meséld el!

 

A diákok kapnak egy újságcikk másolatot például az 5-perc angolból (vagy otthon előre keresnek valamilyen angol nyelvű hírt , 1-2 érdekes cikket érdeklődésük szerint).

Legközelebb kis csoportokban 2 percben elmesélik a többieknek, hogy miről olvastak, azt miért tartották érdekesnek és a szövegből 2-3 új szót megtanítanak a csoportnak. A többiek figyelnek és ha van kedvük, akkor kommentelik a hallottakat vagy kérdezgetnek. A feladatot kérdőívvel is ki lehet egészíteni, amit a hallottak alapján kell utólag kitölteniük a többieknek.

Kérdése van?
Hívja nyelviskolánkat!
+36 30 1544 120 
Barbara.jpg
bottom of page