top of page

C1 szintű csoport

Kedves érdeklődő!

 

Ezen az oldalon részletesebben bemutatjuk, hogy mire számíthat, ha csatlakozik az English Center délelőtti, felsőfokú angoltanfolyamához. Röviden összefoglaltuk, hogy mit tanulunk, hova fogunk eljutni és milyen könyvet használunk és egy-két mintafeladatot is bemutatunk. 

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik felsőfokon szeretnének tudni angolul, választékosan, pontosan akarnak írni, olvasni beszélni és meg akarnak érteni több, különféle angol dialektust, autentikus angol nyelvű médiumokat és folyékonyan, könnyedén akarnak angolul beszélni. Akiknek a felsőfokú, autentikus, igazán választékos és minden élethelyzetben megfelelő angol nyelvhasználat elsajátítása a céljuk.

Mit tanulunk?

A nyelvi idiómák és szókapcsolatok használatának további finomságait, elvont fogalmak és komplex helyzetek megismerését, azok különböző szövegkörnyezetben történő fesztelen alkalmazását. Általános és specializált élethelyzetekben történő tökéletes eligazodást, különféle szakmai szituációk nyelvezetének megismerését, a hallgató anyanyelvén ismert fogalmak angol megfelelőjének elsajátítását. A témakörök között fikciók, feltételezések, művészi megfigyelések, társadalmi, természeti és gazdasági összefüggések szerepelnek.

Hova fogunk eljutni?

Meg tud érteni igényesebb és hosszabb különböző típusú szöveget, és a rejtett jelentéstartalmakat is érzékeli. Folyamatosan és természetes módon tudja kifejezni magát, anélkül, hogy túl sokszor kényszerülne arra, hogy keresse a kifejezéseket. A nyelvet rugalmasan és hatékonyan tudja használni társalgási, tanulmányi és szakmai célokra. Világos, jól szerkesztett, részletes szöveget tud alkotni összetettebb témákban is, és eközben megbízhatóan alkalmazza a szövegszerkesztési mintákat, kötőszavakat és szövegösszekötő elemeket.

Please reload

TOP TIPPEK a tanulásra

1.Használd ki az internetet!

Nézhetsz videókat, kommunikálhatsz anyanyelvi netezőkkel, kereshetsz levelezőtársat, olvashatod a külföldi hírportálokat, idegen nyelvű cikkeket olyan témákról, amik érdekelnek, plusz sok hasznos ingyenes nyelvfejlesztő dolgot (szótanulást segítő programok, alkalmazások, podcastok), nyelvleckékre iratkozhatsz fel… Rengeteg a lehetőség, és ingyen van.

2. Gyűjts és tanulj érdekes kifejezéseket!

Gyűjts vicces idiomákat, szleng kifejezéseket angol nyelven, hogy minél élőbb legyena szókincsed! Próbáld ki az idiómákat küldő podcastokat, ilyenkor minden nap kapsz egyet magyarázattal, ha tetszik, tanuld meg és használd!

A tanfolyamról bővebben

A nyelvi idiómák és szókapcsolatok használatának további finomságait, elvont fogalmak és komplex helyzetek megismerését, azok különböző szövegkörnyezetben történő fesztelen alkalmazását. Általános és specializált élethelyzetekben történő tökéletes eligazodást, különféle szakmai szituációk nyelvezetének megismerését, a hallgató anyanyelvén ismert fogalmak angol megfelelőjének elsajátítását.

A témakörök között fikciók, feltételezések, művészi megfigyelések, társadalmi, természeti és gazdasági összefüggések szerepelnek. Témáink között szerepel a család/családi modellek, hangok és zajok, a pénz fontossága napjaink társadalmában, a történelem és hadviselés, utazás és turizmus, a természet és élővilág, valamint étkezés és főzés.

A társalgási nyelvben használatos kifejezéseket és idiómákat tanulunk, mely során családi titkokról szerzünk tudomást, az idő és technológia kapcsolatát vizsgáljuk, beszélünk a pénz világáról, valóságról és fikcióról, művészetről és művészekről, továbbá betekintünk az ember és állat kapcsolatába és megnézzük, hogyan változtak a főzési szokások szerte a világon.

Mintafeladatok

KOMMUNIKÁCIÓS | Vita

 

A tanár felír a táblára egy vitatott témát az aktuális lecke valamilyen kontextusában (pl. elektronikus vagy nyomtatott könyveket kellene-e mindenkinek inkább olvasni). A diákok két csoportban (pro és kontra) dolgoznak és mindkét csoport a saját feladatához szed össze érveket, amik alátámasztják az ő oldalukat. Ezután a két ellenétes csoportból kettesével párba állnak és így külön-külön megvitatják a témát. Végül eldöntik, hogy kik voltak a jobb érvelők és melyik téma/csapat nyerte a vitát.

MUNKAFÜZET | Vicces idézetek a munkafüzetből

A tankönyvhöz tartozó munkafüzet is nagyon hasznos, érdekes, élvezetes feladatot tartalmaz. Íme néhány idézet kezdő szinten.

 

Wanting to meet a writer because you like their books is like wanting to meet a duck because you like paté (Margaret Atwood, Canadian author)

 

Advertising is the art of convincing people to spend money they don’t have on something they don’t need. (Will Rogers, US humorist)

Kérdése van?
Hívja nyelviskolánkat!
+36 30 1544 120 
Barbara.jpg
bottom of page