English Study Bar

 

A Szentendre English Center új programja az English Sudy Bar, ahol a magabiztos nyelvhasználatot segítő módszerek és kreatív nyelvtanulási technikákkal  lesznek terítéken. 

Az English Study Bar "mixere" Sipos Piroska, az English Center tanára, aki tavaly már tartott egy nagyon sikeres World Café-t a különféle nyelvtanulási stratégiákról. Nagyon ügyesen ötvözi az elméletet a gyakorlattal, így a résztvevők gyorsan hasznosítható, praktikus ötleteket kapnak angoltudásuk egyéni vagy nyelvórai fejlesztéséhez.

A programot elsősorban hallgatóinknak szervezünk, de korlátozott számban külső érdeklődőket is fogadunk. Nekik a program 2,500 Ft, amit a helyszínen tudnak befizetni.  Hallgatóinknak és Bonus kártyával rendelkezőknek ingyenes

Kommunikációs Stratégiák

2018. május 15. kedd, 11:15-12:00, Szentendre, Duna korzó 18., 2. emelet

A kommunikációs stratégiák abban segítenek, hogy akkor is sikeresen tudjunk kommunikálni a célnyelven, ha a nyelvi feltételek még nem adottak teljes mértékben.  Ilyen stratégiára jó példa, amikor olyan témát választunk a beszélgetésnél, aminek ismerjük a szókincsét és nyelvtanát. Idegen nyelven szűkebb szókinccsel és nyelvtannal próbáljuk kifejezni magunkat, ezért ha mi kontrolláljuk a témát, akkor nagyobb eséllyel tudjuk fenntartani a beszélgetést.  Ehhez a stratégiához is kapcsolunk gyakorlati feladatok:  különféle képeket kapnak a résztvevők és az általuk választott témához kell terelniük a képről való beszélgetést. Ha szeretne megismerkedni hatékony kommunikációs stratégiákkal, jelentkezzen!

Motivációs Stratégiák

2018. április 11. szerda, 11:15-12:00, Szentendre, Duna korzó 18., 2. emelet

A motivációs stratégiák nagy szerepet játszanak abban, hogy a kívánt erőfeszítést megtegyük a cél érdekében.  Az egyik nagyon  hatékony önmotiváló stratégia a vizualizáció. Például képzeljük el magunkat egy olyan helyzetben, amikor sikeresen használjuk az angolt. Nemcsak a sportban vagy az üzleti életben, hanem a nyelvtanulásban is jobb eredményt érünk el és nagyobb erőfeszítést vagyunk hajlandóak tenni, ha egész pontosan elképzeljük az erőfeszítésünk eredményét. A Study Bar-ban többek között az irányított vizualizációt fogjuk gyakorolni. A résztvevőknek el kell képzelniük, hogy egy állásinterjún vannak.  Hol van ez az interjú?  Hányan vannak jelen?  Az eddigi munkáikról beszélnek gyönyörű angolsággal.... és így tovább. Ha szeretne megismerkedni jól bevált motivációs stratégiákkal, jelentkezzen!

Memória Stratégiák

2018. február 27. kedd, 11:15-12:00, Szentendre, Duna korzó 18., 2. emelet

A memóriastratégiák segítségével sikeresebben rögzíthetjük emlékezetünkben a nyelvi információkat, használatukkal érezhetően nő a nyelvtanulás hatékonysága.  Megismerkedünk például a "kulcsszó módszerrel", ami a  nehezen megjegyezhető szavakhoz rendel olyan magyar szavakat, melyek hangzásukban hasonlóak, és ezeket egy képben összeköti, (pl. curtain-körte -képzeljünk el egy körtés függönyt.) A vizualizálás miatt sokkal nagyobb eséllyel marad meg így a szó az emlékezetünkben. A Study Bar-ban ezt gyakorolni is fogjuk: a tanulóknak az angol szavakhoz hasonló hangzású magyar szavakat kell találni, és egy képben összekötni őket. Ha szeretne megismerkedni különféle memória stratégiákkal, jelentkezzen!

Presenting yourself | Alapszintű hallgatóknak

2017. november 14. kedd, 11:15-12:00, Szentendre, Duna korzó 18., 2. emelet

Ezt az alkalmat elsősorban kezdő és alapszintű hallgatóinknak ajánljuk és abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a már meglévő szókincsükkel érdekes és hatásos prezentációt tudjanak tartani - azokban a témákban, amikről tanulnak. Például  személyes bemutatkozás, hobbi  vagy egy olyan téma, ami őket nagyon érdekli.

Make better presentations | Haladó szintű hallgatóknak

2017. október 18. szerda, 11:15-12:00, Szentendre, Duna korzó 18., 2. emelet

Az English Study Bar első programját haladó szintű hallgatóinknak ajánljuk. Abban kívánunk segítséget nyújtani, hogy a résztvevők hatékony prezentációkat tartsanak nyelviskolai és munkahelyi környezetben egyaránt. Lesz szó a prezentáció során hatékony nyelvhasználatról, a hatásfokozás eszközeiről (pl. testbeszéd, humor, story-telling). mindez nagyon interaktív módon.

Please reload

StudyBar5
StudyBar1
StudyBar3
StudyBar6
StudyBar8
StudyBar7
StudyBar9
StudyBar9 (2)
StudyBar4
 

Jelentkezés az English Study Bar alkalmaira

English Center hallgatóknak nem kell jelentkezni.

 

Külsős érdeklődőket korlátozott számban tudunk fogadni az itteni regisztráció alapján, amit  e-mailben visszaigazolunk. Nekik a program 2,500 Ft, amit a helyszínen tudnak befizetni. 

Hallgatóknak és Bonus kártyával rendellezőknek ingyenes