top of page

Ferencz Renáta | tanári portré

Hogyan, miért lettél angoltanár?

Vicces, hogy miért lettem tanár, angoltanár. A szüleim ugyanis mindketten pedagógusok, és amiben tizenévesként biztos voltam, hogy bármi leszek, de tanár nem! Angol szakra sem azért jelentkeztem, mert tanítani szerettem volna, hanem, hogy a nyelvet minél jobban elsajátítsam. Az egyetemi évek alatt aztán persze elvégeztem a tanár szakot, és tanítani is kezdtem, felnőtteket. És ez tetszett, hiszen motivált és lelkes hallgatóknak kellett átadnom, amit tudok. 

 

Mit szeretsz a legjobban az angoltanításban?

Ahogy múltak az évek és sok tapasztalatot gyűjtöttem, most már azt is látom, hogy legalább annyit tanulok is minden diáktól, mint amennyit átadok, mert a tanításban az a legcsodálatosabb, hogy bár sok energiát igényel, de rengeteget kapok  vissza!

 

Tudjuk, hogy szereted a természetet...

Mint általában az embernek manapság, nekem sincs sok szabadidőm, de azt igyekszem okosan használni. A Pilisben gyönyörű helyen lakunk, ott élünk, ahová mások kirándulni járnak! Bármilyen évszakban szép sétákat, kirándulásokat lehet tenni, nemcsak Dobogókőn, hanem a kisebb, kevésbé ismert turista utakon is.

 

Mit tanácsolsz hallgatóinknak, hogy az English Center intenzív tanfolyamok mellett mit tehetnének még azért, hogy gyorsan megtanuljanak angolul?

A tanulást azzal lehet hatékonnyá tenni, ha rendszeresen foglalkoztok az angollal, rendszeresen és jókedvűen, oldottan jöttök az órákra, és ha találtok olyan plusz elfoglaltságot angolul - filmnézés, olvasás, chatelés - amit örömmel csináltok.

A Szentendre English Centerben kiváló angoltanárok tanítanak, mind képzett, tapasztalt, jól felkészült szakemberek.

bottom of page