top of page
oxford
dublin

WORLD CAFE ... 

Világjáró sorozatunkban a világ ismert és kevésbé ismert, de mindenképpen különleges helyeivel ismerkedhetnek az English Center hallgatói és barátai, az Angolul a nagyvilágban programunk részeként. A kötetlen beszélgetős-vetítős programon az English Center tanárai és meghívott vendégei mesélnek külföldi élményeikről, havonta 1-2 alkalommal, természetesen angolul.  A beszámolókat játékos feladatokkal tesszük még érdekesebbé. A World Cafe-val már  eljutottunk Írországba, Angliába, Máltára, Amerikába stb., láttunk egy csodaszép filmet, az évet pedig egy fantasztikus csokiparty-val zártuk.

A WORLD CAFE PROGRAMJA

 

11:15      Bemelegítő kvíz, kiscsoportokban.

11:25      Vetítéssel egybekötött élménybeszámoló angol nyelven különleges helyekről, városokról, 

                Minimális tudásszint:  B1

11:45      Activity játék az elhangzott szavak begyakorlására, kis csoportokban.

12.00      A World Cafe bezár.

Helyszín Az English Center egyik csoportja, 2000 Szentendre, Dunakorzó u. 16. vagy 18. A pontos helyszínről előzetesen tájékoztatjuk a regisztráltakat.

Részvétel A programon az English Center hallgatók mellett szeretettel várjuk az érdeklődőket is, akiket csak előzetes regisztráció alapján, korlátozott számban tudunk fogadni. Regisztráció a lap alján.

A WORLD CAFE JELENLEG ZÁRVA
ÍZELÍTŐ A KORÁBBI WORLD CAFE-K PROGJÁBÓL
A világ fűszerei
Október 18. kedd
Szőlősi Ágota
 

Szőlősi Ágota, az English Center tanára a világ fűszereivel ismertette meg a résztvevőket.  Sok érdekességet mesélt nekünk, és persze megtanultuk jó pár fűszer nevét is angolul. Az elhangzott prezentációt letölthetik az érdeklődők.

Párizs
November 21. hétfő
Pataki Virág
 

Pataki Virág, az English Center angoltanára, "Paris without a penny" címmel mesélt Párizs szépségéről, élményeiről , kalandjairól, kedvenc helyeiről a novemberi World Café-ban. 

Málta
Január 17. kedd
Balogh Zsuzsa
 
malta lead-xlarge.jpg

Balogh Zsuzsa ezúttal Máltára kalauzol el minket. 

Málta látnivalóról és az ott szereztt élményeiről  mesél az érdeklődőknek, akik megismerkedhetnek a máltai partneriskolánk által nyújtott nyelvtanulási lehetőségekkel is.

Bali
Március 6. hétfő
Tóth Zsiga,
a Baraka túravezetője
 

Tóth Zsigmond, a Baraka túravezetője Délkelet-Ázsia gyönyörű trópusi szigetére kísér minket és egy új arcát mutatja meg Bali szigetének: azt, amelyiket az idelátogató sok-sok turista alig ismerhet meg.

Language learning
Strategies
Április 6. csütörtök
Sipos Piroska
 

A nyelvtanulási stratégiákról tart ezúttal rendhagyó World Cafét Sipos Piroska az English Center angoltanára. A workshop arról szól 45 percben, hogyan lehet hatékonyan angol szavakat tanulni vagy hogy lehet eredményesen fejleszteni a beszédkészséget.

Néhány gyakorlatot ki is próbálunk!

Urban Sketchers Budapest
Május 3.
Nagy Zsuzsanna
 

Budapesti városi rajzolók nevű közösség mutatkozott be, mely egyrészt  amatőr, másrészt mind szakmájuknál fogva a festést, rajzolás professzionális szinten  gyakorlók számára nyújt lehetőséget a szabadban való rajzolás technikáinak gyakorlására és fejlesztésére.  A csoport tagjai kéthetente hétvégén találkoznak közös rajzolásra, művészeti előadásokra, workshop-okra és részt vesznek a nemzetközi városi rajzolók online közösségének életében is. 

Nézzétek meg Facebook oldalunkat is!

Anchor 1

Jelentkezés a World Cafe alkalmaira

English Center hallgatóknak nem kell jelentkezni.

Külsős érdeklődőket korlátozott számban tudunk fogadni az itteni regisztráció alapján, amit  e-mailben visszaigazolunk.

Jelentkezését megkaptuk, köszönjük.

Anchor 2

Életképek a korábbi World Cafe programokból

Anchor 3

History of spices

Spices  & herbs

Paris, I love you

Traditional meals and festivals in Nepal

Video with English subtitles

Urban Sketchers Budapest

bottom of page