top of page
  • englishcenter97

A háromgyerekes anyuka "család-menedzser” és maga miatt tanul angolul

Beszélgetés Both Ritával

EC: Foglalkozásodat tekintve fogtechnikus és szinkronszínész vagy. Nyáron 19 év után kiléptél a munkahelyedről, hogy legyen időd a nyelvtanulásra. Miért van szükséged az angolra, a munkához vagy egyéb okból?

BR: Csak magam miatt tanulok angolul. Azt gondolom, ahány nyelven beszélsz, annyi ember vagy. Az már csak a tortán a hab, ha olyan munkád van, ahol hasznosíthatod is és/vagy külföldön élsz. Remélem, a kettő közül valamelyik összejön az életemben. Jelenleg az angol mellett besegítek a szentendrei IDEALDENT Fogászati Központ népszerűsítésében a Facebookon keresztül. Sajnos hobbira nincs sok időm, mert az angol mellett újra kezdtem németet is tanulni. Szeretek moziba járni, filmeket nézni, természetesen mostanában már csak angol nyelven. A férjemmel mindketten imádunk utazni, talán ezt lehet hobbinak nevezni.

EC: És miért választottad az English Centert?

BR: 6 éve jártam már ide, akkor nagyon sokat tanultam itt. Zsuzsa természetessége, közvetlensége egyből megfogott. Bevallom őszintén, most amikor újrakezdtem a tanulást, megijedtem, amikor vége lett az első óránknak Virággal. Szigorúnak és távolság tartónak éreztem, mert csak angolul beszélt hozzánk és mi, akik eddig nem jártunk hozzá, meg sem mertünk szólalni…. Hetek múltán, amit az elején szigornak éreztem, már rég eltűnt. Nem figyel arra, hogy kizárólag csak olyan szavakat használjon, amiket ismerünk, hanem rengeteg kifejezést használ és tanít. Szeretem a kommunikációs feladatait, rendkívül találékony a szavak visszakérdezésében is. Sokszor megizzaszt, de amikor meglátom a szája sarkában azt a pajkos kis mosolyt, akkor tudom, most nagyon örül, mert jók vagyunk (lettünk általa)! Nagyon kreatív, ha csoport munkáról van szó, a nyelvtant is jól el tudja magyarázni, pedig én elég sokat kérdezek, mert próbálom a magyar nyelvtan alapján megérteni a dolgokat. Hihetetlen, de mindig tudja a választ és türelmesen el is magyarázza.

EC: Van-e konkrét sikerélményed, ami az angoltudásodhoz kötődik?

Igen. Az IKEA-ban karácsony előtt egy indiai házaspár értetlenkedve állt a gyerekosztályon a huzatok körül. Nem értették, hogy a becsomagolt huzat csomagja miért olyan vékony, mikor a kiállított darab - amiben benne van egy paplan - az pufi. Hol vannak a paplanok és mi az egyáltalán? Először furcsálltam a dolgot, de nyilván náluk nincs paplan. Sikerült mindent elmagyaráznom és megmutatnom nekik, mondanom sem kell, rém hálásak voltak ☺ Természetesen ez a siker Ágotának is köszönhető!

71 views
Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page