top of page
  • englishcenter97

Interjú Maczó Rozi, fodrásszal

Nekem az utazáshoz kell leginkább az angol

EC: Mesélnél egy kicsit magadról? És arról, hogy mióta jársz hozzánk?

Fodrász vagyok. Szeretek beszélni és hallgatni is, szeretem az embereket :) Ez a harmadik félév amit az English Centerben töltök angoltanulással. Ágota volt az első tanárom és volt úgy az elején, hogy kicsit elkeseredtem, mert úgy éreztem, ez nehezen fog nekem menni. De aztán azt mondta Ágota „Ha neked van hozzá türelmed, nekem lesz.”. és ez hatott. Mindannyian érezzük, hogy Ágotának mennyire fontosak a hallgatók. Az a jó, hogy nagyon érthetően és egyszerűen tanít. Nekem ő a "bázis". Kedd este például beszól a munkahelyemre „Menj haza, mert különben hogy fogsz tanulni?”

EC: Mikor érezted azt, hogy bele kell vágnod az angolba?

Van egy 70 + os vendégem, aki hátizsákkal a járja a világot, és ez nekem nagyon tetszik. De mikor elmentem Barcelonába és semmit sem értettem angolul, az nagyon rossz érzés volt : (( Hát így kezdődött és legutóbb Dániában már nagyon érdekes volt felismerni a szavakat. A dán szavakat, amiket az angol miatt megértettem, mint például a "tak" azt jelenti köszönöm.

EC: Milyennek találod a nyelvtanulást az English Centerben? Ágota mellett ki tanít még?

Másik tanárom Szilvi, őt is nagyon szeretem. Szilvi az életre nevel minket, nagyon gyakorlatias és arra ösztönzi a csoportot, hogy próbáljuk meg minél többet használni az angolt, az életünk minden területén.

A különböző szemeszterekben sok csoporttársat is megismertem, színes és változatos emberek, ezt is nagyon élvezem.

EC: Mik a terveid az angollal?

Sanyival, a párommal azt tervezzük, hogy sokat fogunk utazni. Korábban ez kimaradt az életemből, ezért most nagy szükségem lesz az angolra. Most éppen Amerikába készülünk több hétre. Ez lesz az első komoly megmérettetés, hogy mennyit tudok az angol tudásomból használni. Majd beszámolok róla :)

118 views
Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page