Irányított beszélgetés a nyelvtanulásról

March 19, 2019

25 perces irányított beszélgetés magyarul (igény esetén C1 szinten angolul)

 

MI TÖRTÉNIK A BESZÉLGETÉSEN?

 

  • A tanár, mint facilitátor segítségével áttekintjük a tanuló céljait, és megpróbáljuk feltérképezni az ehhez vezető utat, illetve beazonosítani a célok elérésének akadályait és azok legyőzésének lehetséges útjait.

  • Mindehhez a tanár biztosítja a szakmai hátteret, megoldásokat kínálva a tanuló problémáira, segítve, hogy a tanuló megtalálja a hozzá illő megoldást, és folyamatosan visszajelezve (sokéves tapasztalata és a szakirodalom alapján) a célok realitásával kapcsolatban.

  • Igény esetén a nyelvtanulás hatékonysága érdekében kipróbálunk kifejezetten erre a célra kifejlesztett gyakorlatokat (vizualizációs technikák, otthon végezhető meditációs szöveg, és egyéb, a sportpszichológiában és az üzleti életben is használt gyakorlatok)

 

HOGYAN SEGÍTHET EGY ILYEN BESZÉLGETÉS?

 

A nyelvtanulásnak az információ bevitele mellett nagyon fontos része a tanulás megszervezése, a folyamat érzelmi kezelése, a motiváció folyamatos fenntartása. Ebben nagyon sokat segíthet ez a fajta közös munka a tanulóval.

 

 

A BESZÉLGETÉST VEZETŐ TANÁR: SIPOS PIROSKA

 

 

"23 éve tanítok angolt, amit magam is megtanultam és életem végéig nagy örömmel tanulni fogom, így e két tény miatt is nagyon jól átlátom a nyelvtanulás folyamatát.  

 

Emellett még részt vettem egy tanfolyamon, amely a diszlexiás tanulók tanítására képezte ki a résztvevőket.  Tanártréner is vagyok: módszertant oktatok a Károli egyetemen, valamint konferenciákon, és időnként nyelviskoláknál.  

 

Újabban elkezdtem foglalkozni a nyelvi coachinggal, és a beszélgetéseket az így megszerzett tudás alapján folytatjuk majd le."

 

JELENTKEZÉS

 

Hallgatóink e-mailben tudnak időpontot egyeztetni  oktatónkkal:  piros.sipos@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 


 

Please reload

Featured Posts

Nyelvtanulási tippek

November 6, 2017

1/2
Please reload

Recent Posts